Het Industrion Museum te Kerkrade is een museum voor industrie en samenleving. Aan de hand van prachtige decors en heel veel machines wordt u meegevoerd langs de opkomst van de industrie en de impact hiervan op het dagelijkse leven. De interactieve media in het Industrion zorgen ervoor dat u het nut van machine en techniek aan den lijve kunt ondervinden. Ook voor kinderen is er genoeg te doen! 
Voor meer informatie over het Industrion klik hier 
Het Bonnefanten museum in Maastricht is het provinciale museum voor kunst. De vaste collecties, onderverdeeld in oude en hedendaagse kunst, bevat onder meer werken van Pieter Brueghel en Luciano Fabro. Het museum richt zich meer op kunstenaars dan op stromingen waardoor de collectie zeer divers van aard is. Naast de vaste collectie biedt het museum ook wissellende tentoonstellingen. 
Voor meer informatie over het Bonnefanten museum klik hier
In het hart van het heuvelland bij Cadier en Keer waant u zich ineens in afrika, hier ligt namelijk het Afrikacentrum. Dit centrum biedt u een kijkje in het leven van alledag in het Afrika van toen en nu, de dingen die belangrijk zijn voor de bevolking; God, familie, de kunst om van niets iets te maken en nog veel meer! Met een collectie die varieert van gebruiksvoorwerpen tot kunstvoorwerpen en zlf  stenen beelden maken (in de zomer) biedt het centrum u een complete dag Afrika!
Voor meer informatie over het Afrikacentrum klik hier 
Museum het Domein te Sittard is het museum voor hedendaagse kunst en stedelijke historie en archeologie. Op de benedenverdieping vindt u de tentoonstellingen en de collecties op het gebied van de internationale hedendaagse kunst. Herkenbare specialisaties zijn hier fotografie en videokunst. De bovenverdieping is gereserveerd voor de vaste collecties en wisselexposities op het gebied van de geschiedenis van stad en streek. 
Voor meer informatie over het Domein klik hier
In het Natuurhistorisch museum in Maastricht wordt een beeld gegeven van de natuur van Zuid-Limburg. In moderne presentaties komen zowel het heden als het verleden aan bod. Tot de topstukken behoren de resten van enorme Mosasaurirs en Reuzenschildpadden uit de mergellagen van de Sint Pietersberg. Talloze grote en kleine fossielen laten zien hoe Zuid-Limburg in de loop van de laatste 300 miljoen jaar is veranderd.
De hedendaagse natuur wordt inzichtelijk gemaakt met behulp van verrassende diorama's, computers en aquaria. 
Voor meer informatie over het Natuurhistorisch Museum klik hier
Het Thermenmuseum in Heerlen neemt u mee terug naar de tijd van de Romeinen. De pottenbakker Lucius begeleidt u langs de opgraving van het Romeinse badhuis van maarliefst 50 bij 50 meter. Daarna brengt u een bezoek aan de museumzaal waar andere aspecten van het leven in de Romeinse tijd aan bod komen. Ook ontmoet u hier andere bewoners van het dorp Coriovallum.
Voor meer informatie over het Thermenmuseum klik hier
Museum Spaans Gouvernement is gehuisvest in een 16e eeuws, voormalig kapittelhuis aan het Vrijthof te Maastricht. In het museum bevinden zich stijlkamers met overwegend 17e en 18e eeuwse inrichting, bestaande uit meubels, zilver, porselein, aardewerk, glaswerk etc. Bovendien toont het museum een uitgelezen collectie 17e en 18e eeuwse, Hollandse schilderkunst. Daarnaast zijn in het museum geregeld tijdelijke exposities te zien betreffende de Maastrichtse kunst en kunstnijverheid uit het (recente) verleden.
Voor meer informatie over het Spaans Gouvernement klik hier

copyright ID+D
december, 2009