agenda.jpg (1866 bytes)
 

 

AGENDA DAGBLAD DE LIMBURGER

Agenda
Dagblad de Limburger
De meest actuele agenda met evenementen in Zuid Limburg vind u op: http://www.mooilimburgs.nl/uit/site/list
   
 

SPORTIEF & ACTIEF

diverse data
diverse locaties
Wandelingen en activiteiten: Het IVN (Instituur Voor Natuurbeschermingseducatie) organiseert verschillende wandelingen en activiteiten in Zuid Limburg. Zo zijn er wandelingen, excursies, lezingen en meer! Klik op bovenstaande link voor meer informatie over de data en locaties.
diverse data
Zuid Limburg
Wandelen met Annet: op verschillende data neemt Gids Annet Duits u mee door prachtige natuurgebieden in Zuid Limburg. Alle wandelingen zijn ongeveer 20 kilometer lang en brengen u op plekken waar u zonder gids niet snel zou belanden!
   

 

KINDERACTIVITEITEN

woensdagmiddag
Centre Ceramique
Maastricht
Voorleesuurtje: Elke woensdagmiddag wordt er in het centre ceramique of een van de andere maastrichtse bibliotheken, een uurtje voorgelezen. Dit is voor de leeftijdsgroep 4 t/m 8 jaar. U kunt zich van te voren (gratis) aanmelden via de telefoonnummers die op de site vermeld staan.
diverse data
Rocca
Gulpen
Rocca Sport & Adventure. Rocca biedt allerlei leuke en actieve outdoorprogramma's. Zo kun je er klimmen, boogschieten, mountainbiken en Gps tochten maken. Kijk op de website voor de diverse mogelijkheden.
   

 

WEEKAGENDA

DAGELIJKS  
Wittem Bezichtiging van kerk van eeuwenoude bedevaartsplaats Redemptoristenklooster te Wittem. Bij het klooster is eveneens een religieuze boekhandel "de Wegwijzer". Openingstijden Wegwijzer: di-vr van 14.00-16.30 uur en op zondag van 11.00-16.30 uur.

Gulpen

Bezichtiging op eigen gelegenheid van de uit 1712 daterende monumentale watermolen met inleidende video-film. Open van 11.00 -18.00 uur. Molenweg 2a, Gulpen.Tel 043-4503963

Maastricht

Diverse boottochten georganiseerd door Rederij Stiphout. O.a. "Candlelight-cruise" en "Brunch-boottocht". Voor meer informatie en reserveringen: 043-3254151

diverse plaatsen Georganiseerde city-tours door Luxbus Touring vanuit diverse opstapplaatsen naar o.a. Belgi en Duitsland. U kunt de programma's afhalen en boeken bij de plaatselijke VVV-kantoren.
ELKE ZONDAG

Gulpen

Bourgondische Streekmarkt: Geniet van de smaak van het leven!
In het centrum van Gulpen wordt iedere zondag van 10.00 tot 13.00 uur de Bourgondische Streekmarkt gehouden. Het is iedere week weer volop genieten van alles wat deze Bourgondische regio aan lekkere dingen in petto heeft. Denk maar eens aan geitenkaasjes en stroop, Ardenner hammetjes, Mergelland-fruit en de sappen daarvan, biologisch gekweekte groente, mosterd uit Aken, forellen uit de Geul of brood en wafels van zelfgemalen spelt.

Gulpen

Excursie o.l.v. de molenaar van de uit 1712 daterende monumentale Watermolen met inleidende videofilm (bij voldoende deelname). Open 11.00-18.00 uur. Molenweg 2a, Gulpen. Voor groepen vanaf 15 personen is in overleg ook een excursie op een andere dag mogelijk. Voor individuelen alleen op zondag. Tel: 043 - 4503963.

Aubel (B)

Zondagsmarkt: het karaktervolle centrum van Aubel herbergt elke zondagmorgen een gezellige markt waar u terecht kunt voor de heerlijkste streekproducten. Op zondag zijn de patisserin en bakkerijen in Belgi ook open. Dus dit biedt een uitgelezen mogelijkheid om er een culinair uitstapje van te maken. Prima te combineren met een bezoek aan de brocante in Battice

Battice (B)

Brocante/rommelmarkt: De oude veehallen van Battice worden elke zondagmorgen (tussen 08.00 en 12.30 uur) omgetoverd in een authentieke 'brocante'. Van kunst tot kitsch kunt u hier aantreffen. Uw aanwinsten kunt u later in de bijbehorende cafetaria (op zichzelf al een bezoek waard met z'n jaren '50 uitstraling) bewonderen onder het genot van een glas bruin bier en een toast cannibaal. U vindt de markt door in Battice de bordjes 'march couvert' te volgen.

Simpelveld

Ritten met de stoomtrein of railbus; info VVV's voor vertrektijden of Z.L.S.M. Stationstraat 20 te Simpelveld. Tel. 045-5440018. Opstapplaatsen te Kerkrade - Simpelveld - Eys - Wijlre - Schin op Geul. Speciale wandelroutes verkrijgbaar bij VVV's en stations in Zuid Limburg: Spoorzoekers 1 en 2 ! Kosten: 2 euro per/st.
ELKE DINSDAG

Aubel (B)

Markt: het karaktervolle centrum van Aubel herbergt elke dinsdagmorgen een kleine gezellige markt waar u terecht kunt voor de heerlijkste streekproducten.
ELKE DONDERDAG

Gulpen

Bingo in de Timpaan (t.o. de R.K. kerk) om 19.30 uur. Zaal open vanaf 18.00 uur.

Gulpen

's Morgens: weekmarkt in de Looierstraat.

ELKE VRIJDAG

Simpelveld 's Morgens: weekmarkt op de Markt
Epen 's Morgens: week-groentenmarkt op Patronaatsplein
Mechelen 's Middags: week-groentenmarkt op Dr. Janssenplein

ELKE ZATERDAG

Epen Bezichtiging Volmolen, Plaatweg. Bezit/beheer "Natuurmonumenten". Geopend: 11.00-16.00 uur. Entree: gratis.

Margraten

Mogelijkheid tot het zoeken naar fossielen in Mergelgroeve 't Rooth van 9.00-12.00 uur.

   

Heeft u ook bijdragen voor deze agenda stuur ze dan naar info@heuvelland.com

copyright ID+D
december, 2009